Jongleren Woensdrecht

Uk en Puk

Naast vrij spel gebruiken we een leuk en uitdagend programma Uk en Puk, dat gericht is op het stimuleren van de brede ontwikkeling van jonge kinderen.  Uk en Puk is opgebouwd rond poppenvriendje Puk, die samen met de kinderen door de verschillende thema’s wandelt. Alle ontwikkelingsgebieden (taal, rekenen, motoriek en sociaal emotionele ontwikkeling) komen spelenderwijs aan bod.

Je peuter en Puk

De kinderen worden aan de hand van onderwerpen op een leuke en leerzame manier stap voor stap verder geholpen in hun ontwikkeling. Puk maakt namelijk altijd wel iets mee wat de kinderen herkennen. Zo is Puk weleens verkouden, krijgt hij nieuwe schoenen en gaat hij naar het bos. Spel, creativiteit, voorlezen, zingen, bewegingsspelletjes en naar elkaar luisteren in de kring zijn enkele vaste onderdelen.

Voorbeelden van thema’s zijn: ‘Hatsjoe!’ Bij dit thema staat gezondheid centraal. Wat moet je doen als je ziek bent? Hoe kunnen wij Puk verzorgen? We verkleden ons als verplegers en leggen Puk in de watten. Een ander thema is ‘Oef wat warm!’, dit thema gaat over de zomer. Wat is het verschil tussen zomer- en winterkleding? Is dit warm water of koud? We doen waterspelletjes en puk mag meedoen! Een ander leuk thema is ‘Reuzen en kabouters’, hierbij draait alles om de begrippen groot en klein. Wie is er groter? Een reus of een kabouter? Past jouw voet in de voetstap van de reus?

Je baby en Puk

We stimuleren ook de ontwikkeling van de allerkleinsten en haken we spelenderwijs we aan bij de thema’s van Uk&Puk vanuit de beleving van de kinderen. Zo voelt je baby in de herfst aan de gevallen blaadjes en spettert hij in de zomer met water. Taal stimuleren we door middel van klankspelletjes, liedjes, rijmpjes en verhalen. En de motoriek wordt versterkt door de kinderen zowel binnen als buiten veel vrije bewegingsruimte te geven. Samen met de andere kinderen ontdekt je kind de wereld om zich heen!


© 2017 - 2021 Stichting Jongleren Woensdrecht - Privacy Statement - Ontworpen en ontwikkeld door Buro Hugo