Jongleren Woensdrecht

Wat maakt de Bengels zo bijzonder?

Opvang in huiselijke sfeer

Bij kinderdagverblijf Bengels wordt jouw kind opgevangen in een knusse, gezellige groep. De groepsruimte bestaat uit speel- en ontdekhoekjes afgestemd op de leeftijd en ontwikkelingsbehoefte. De allerkleinsten kruipen, rollen en kijken hun ogen uit in de grondbox. Terwijl de peuters koken in de huishoek, een boekje lezen of bezig zijn met een verkleedpartijtje.

Buiten op avontuur

Zin om te rennen en te springen? Dat kan in onze uitdagende en opvallend mooie buitenruimte en! We hebben een schommel, speelhuisje, heuveltje met een glijbaan en een grote zandbak. Maar ook rondrijden op een stoere tractor of stoepkrijten kan bij de Bengels. Aan de allerkleinsten is ook gedacht: voor hen is er een apart kruip- en speelgrasveld, waar ze ongestoord kunnen spelen.

Spelenderwijs op ontdekking

Waar het bij de allerkleinsten draait om rust, geborgenheid en persoonlijke aandacht, is het voor peuters juist belangrijk om uitgedaagd te worden. Daarom splitsen we de groep ’s ochtends op en gaan de peuters naar de naastgelegen ruimte van bso De Bende. Daar doen we allerlei activiteiten en spelletjes met Puk en kunnen ze spelenderwijs op ontdekking. Ze leren allerlei nieuwe vaardigheden, die straks op de basisschool goed van pas komen!

Opvang en onderwijs onder één dak

Bengels is gevestigd in het gebouw van basisschool de Meulenrakkers en maakt samen met de peuteropvang, basisschool en de bso deel uit van Kindcentrum Ossendrecht. Het maakt de stap naar de basisschool iets minder spannend voor je kind. Ze kennen de omgeving al en hebben ook al eens kennis kunnen maken met de kleuters en hun nieuwe juf of meester. Fijn en vertrouwd!

GGD-rapport

Bekijk hier het GGD-rapport van Bengels.

impressie© 2017 - 2021 Stichting Jongleren Woensdrecht - Privacy Statement - Ontworpen en ontwikkeld door Buro Hugo