Jongleren Woensdrecht

Spelenderwijs worden wie je bent

‘Jij mag zijn zoals je bent
om te worden wie je bent
maar nog niet kunt zijn.

Je mag het worden op jouw manier
in jouw tijd.’

Ieder kind ervaart de wereld op zijn of haar manier, vanuit eigen beleving en ontwikkelingsniveau. Ze zijn van nature nieuwsgierig en willen op ontdekking! Wij bieden hen een liefdevolle en veilige plaats, waar ze zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen tot een zelfstandig en zelfbewust mens. Ieder op zijn eigen manier. In zijn eigen tempo.

Dit zijn onze kernwaarden:

uniek

Wij waarderen de eigenheid van je kind en vinden individuele aandacht zeer belangrijk. We willen dat je kind zich begrepen en erkend voelt.

competent

Wij gaan uit van het principe: Laat een kind doen wat hij zelf kan en help hem wanneer nodig. Je kind krijgt van ons de tijd en ruimte om dingen zelf te proberen. Door zelf te doen voelt je kind zich trots en groeit het zelfvertrouwen.

ontdekken

Je kind leert en ontwikkelt zich van jongs af aan door te spelen. Ze leren met hun hoofd, hart en handen. Wij stimuleren de natuurlijke nieuwsgierigheid van je kind en geven hem het vertrouwen te mogen én durven ontdekken en beleven. We sluiten aan op de beleving van je kind.

veiligheid

Om zich goed te kunnen ontwikkelen is het van belang dat je kind zich veilig en vertrouwd voelt. Door een vast dagritme en vaste groepsleiding bieden we structuur. Je kind weet wat hij kan verwachten en ziet altijd de bekende gezichten op de groep.

respect

We benaderen ieder kind met respect. Dit doen we door je kind serieus te nemen, eerlijk te zijn en hem te laten zijn wie hij is. We willen kinderen leren op respectvolle wijze om te gaan met andere kinderen, volwassenen en de natuur.

Hoe wij onze kernwaarden in de praktijk brengen is te lezen in ons:

Pedagogisch beleidsplan kinderdagverblijf Jongleren 2020

Pedagogisch beleidsplan peuteropvang Jongleren 2020

Pedagogisch beleidsplan buitenschoolse opvang Jongleren 2020

 


© 2017 - 2021 Stichting Jongleren Woensdrecht - Privacy Statement - Ontworpen en ontwikkeld door Buro Hugo