Jongleren Woensdrecht

Wat maakt de Rakkers zo bijzonder? 

Opvang in brede school De Boemerang

In Hoogerheide kan je peuter vanaf 2 jaar naar hartenlust komen spelen bij peuteropvang de Rakkers (voorheen peuterspeelzaal de Heiderakkertjes 1). We zijn, samen met basisscholen Klim-Op, Open Hof en de Dobbelsteen, gevestigd in brede school De Boemerang. Het leuke hieraan is dat we soms samen met de scholen een activiteit doen. Op deze manier kan je kind alvast wennen aan de basisschool en aan de meesters en juffen.

Spelend wijs met leeftijdsgenootjes

Zullen we ons gaan verkleden? Gaan we koekjes bakken in de huishoek? Of laten we ijsjes verkopen in onze grote houten speelauto! Je peuter kan zich samen met leeftijdsgenootjes helemaal laten gaan in de speel- en ontdekhoekjes. Wat heel bijzonder is aan de Rakkers zijn onze muzieklessen! We leren ritmisch klappen, zingen liedjes en trekken vaak al onze muziekinstrumenten uit de kast. Leuk hè!

Naast vrij spelen doen we thematische spelletjes en activiteiten met ons beste vriendje Puk. Zo leren we het verschil tussen groot en klein, leren we tellen, benoemen we de kleuren en luisteren we naar elkaar in de kring. Een goede voorbereiding op de basisschool, dus!

Elke dag naar buiten!

De Rakkers hebben een eigen buitenspeelruimte. Hier spelen we elke dag. Roetsjen van de glijbaan, racen met de tractor, heerlijk rondjes rijden met de fietsjes of gezellig samen kletsen aan de kleine picknicktafel. Er is voor ieder wat wils.

ggd-rapport

Bekijk hier het GGD-rapport van de Rakkers.

 

impressie© 2017 - 2021 Stichting Jongleren Woensdrecht - Privacy Statement - Ontworpen en ontwikkeld door Buro Hugo