Jongleren Woensdrecht

wat maakt de tovertuin zo bijzonder? 

opvang in brede school de stappenpoorte

In Woensdrecht kan je peuter vanaf 2 jaar naar hartenlust komen spelen bij peuteropvang de Tovertuin (voorheen peuterspeelzaal de Heiderakkertjes 2). We vormen, samen met basisscholen de Stappen en de Poorte, brede school StappenPoorte. Het leuke hieraan is dat we soms samen met de scholen een activiteit doen. Op deze manier kan je kind alvast wennen aan de basisschool en aan de meesters en juffen.

spelend wijs met leeftijdsgenootjes

Je peuter kan zich samen met leeftijdsgenootjes helemaal laten gaan in de speel- en ontdekhoekjes. Een verkleedpartijtje? Leuk! Vadertje en moedertje spelen in de huishoek? Ja hoor! Toch liever puzzelen aan de grote tafel? Of gezellig bij elkaar op de speelmat luisteren naar een voorleesverhaal? Het kan allemaal!

Naast vrij spelen doen we thematische spelletjes en activiteiten met ons beste vriendje Puk. Zo leren we het verschil tussen groot en klein, leren we tellen, benoemen we de kleuren en luisteren we naar elkaar in de kring. Een goede voorbereiding op de basisschool, dus!

elke dag naar buiten!

De Tovertuin heeft een heuse ontdektuin! Hoe ruiken de bloemen? Hoor je het knisperen van de schelpjes onder je schoenen? Je peuter gebruikt alle zintuigen en leert zo spelenderwijs over de natuur. Uiteraard is er ook genoeg ruimte om heerlijk te schommelen, rond te fietsen en tikkertje te spelen. En is het écht heel slecht weer? Dan klimmen en klauteren we in de gymzaal van school, leuk!

ggd-rapport

Bekijk hier het GGD-rapport van de Tovertuin.

 

impressie© 2017 - 2021 Stichting Jongleren Woensdrecht - Privacy Statement - Ontworpen en ontwikkeld door Buro Hugo